Радио 1

Предложи на приятел
Радио 1- там, където живее хубавата музика

Радио 1- класическите хитове, които разтапят сърцето на всеки ценител на хубавата музика.

Радио 1 е първата в България радиостанция с музикален формат „Soft Adult Contemporary”. Този формат включва най-известните и мелодични песни от 60те години насам, които са наречени неслучайно Класически хитове. Радио 1 е пионер в излъчването на класически ретро хитове. Вивалди, Шопен на кръгъл час, вечните хитове на АББА, нестихващата любов към Казабланка- Радио 1 предлага широк спектър от златни хитове. Как се определя дали дадена песен влиза в класацията или не? Песента трябва да е обичана и харесвана от аудиторията, за да бъде излъчена в ефира на Радио 1.

Какво отличава Радио 1- Класическите хитове от множеството станции на нашия музикален пазар? Радио 1 предлага разнообразен микс от световна поп и рок музика, класически хитове и ярки ретро хитове. Радио 1 има подчертано софт звучене, което значи че няма да чуете Еминем, Металика или друг стил музика, който е разрез с приетото общо меко звучене.

Програмата на Радио 1 е хармонична. Хитовете се преливат плавно и приятно, за да осигурят едно своеобразно пътешествие в музикалния свят.
- Класическа музика: В края на всеки час по Радио 1 звучи една от най-известните класически пиеси (Верди, Моцарт, Вивалди, Чайковски), които са специално редактирани до дължина, която не се натрапва (3 минути) и допълва цялостната идентичност на формата. Радио 1 е първото, което променя това без да нарушава цялостния си облик. В значителна част от проучванията, основна забележка към програмите на радиостанциите е честата повтаряемост на едни и същи песни. - Музикално разнообразие: Радио 1 работи с широка музикална база – решение, породено от дългата дневна продължителност на радиослушане в България.